The full experience
Door: Kristine
02 Mei 2013 | Nederland, Eindhoven
Na de nodige (bijna) botsingen met de liftdeuren en andere uitstekende voorwerpen (was blij dat ik net weer een dosis morfine binnen had gekregen) bereikten wij onze bestemming "Het Praathuys". Toch een beetje zenuwachtig betraden wij (ik met mijn charmantste glimlach) de zaal. De verhalen van "pesterijen in het verzorgingshuis" nog vers in het geheugen verontrustten mij toch enigzins toen ik bij de tafel met maar liefst zes ouderen werd aangeschoven. Na een korte stilte werden mijn tafelgenoten geintroduceerd. Eerst mevrouw XX (pivacy en bovendien heeft mijn geheugen mij in de steek gelaten), die binnenkort maar liefst 102 zou worden. Daarna ook de andere dames en heer, die allemaal een zeer respectabele leeftijd hadden bereikt. Hoewel de helft doof was, kwam er toch een leuk gesprek op gang en weet ik nu dat mevrouw X in een krankzinnige huis iin Noordwijkerhout heeft gewerkt "illegaal", omdat ze nog 17 was; en mevrouw Z oorspronkelijk uit Leiden kwam, maar echte Brabantse is geworden (het kan dus écht). Ze waren ook allernieuwsgierig naar mijn verhaal al was de spanningsboog erg laag toen ik eindelijk de kans kreeg het te vertellen (ik pas echt goed tussen deze mensen ;). Het punt was namelijk dat de eetzaal bijna openging en dat zorgde toch wel voor de nodige stress. Mevrouw J was er met mevrouw L's rollator vandoor gegaan, waardoor mevrouw L misschien wel niet op haar vaste plek kon gaan zitten. Mevrouw L hield niet zo van onbekende mensen fluisterde (nou ja schreeuwde) ze me toe. Ik voelde me daardoor nog meer welkom. Toen de deuren van de eetzaal dan ook open gingen, wisten de ouderen niet hoe snel ze weg konden gaan (al was de andere helft hem al eerder gepeerd om even boodschappen te gaan doen in 't Winkeltje, nóg zo'n fantastische uitvinding in het verpleeghuis). Samen met de vrijwilliger, die ook minstens 50 jaar ouder was dan ik, bleven we over. Op de vraag of ze mij morgen weer moest ophalen, gaf ik dan ook volmondig "ja" antwoord. Ik heb me namelijk nog nooit zo interessant en begrepen gevoeld als onder deze nieuwsgierige oudjes :)!
02 Mei 2013 - 14:16
Malou:
Hahaha het klinkt allemaal als een hele bijzondere ervaring :P. Succes Kris! -
02 Mei 2013 - 18:14
Rieke:
Je nieuwsgierigheid brengt je nog ergens, wie weet wat je met al deze ervaringen nog kan doen. Hoop dat de rolstoel een extra kussen heeft gekregen tegen het wegzakken. Veel plezier met je byzondere medebewoners. Xxx -
02 Mei 2013 - 19:50
Zus:
Hi hi, ik kom graag een keer meepraten in t praathuys! t lijkt wel highschool qua ingewikkelde sociale regels! Nee zeggen mag soms ook hoor, en gewoon lkkr je holletje in voor je slaapjes! Tot snel Xxxxxx -
02 Mei 2013 - 22:26
Tante:
Het was wel even zoeken Kris. Toch gelukt. De bewoners praten je zonder krukken de deur uit.
Spoedige genezing.xxx